02.02.2017 Чиновників КМДА підозрюють в розкраданні 870 тис. грн, виділених на навчання дітей-сиріт

 

Їм повідомлено про підозру

Про це йдеться на офіційному сайті прокуратури м. Києва.

Прокуратура повідомила про підозру головному бухгалтеру Департаменту соціальної політики КМДА, а також екс-начальнику управління бухгалтерського обліку та фінансів ГУ соцзахисту населення КМДА у розтраті коштів міського бюджету в особливо великих розмірах.

Слідчими було встановлено, що підозрювані вносили до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. Таким чином зловмисники розікрали понад 870 тис. грн.

Наразі триває розслідування стосовно посадових осіб університету за фактом привласнення бюджетних коштів.

 

29.04.2015 Зібрано більшу частину коштів на новий саркофаг для ЧАЕС

ЄБРР і країни Великої сімки нададуть 515 із 615 необхідних мільйонів євро для завершення будівництва саркофагу. Ще 15 мільйонів нададуть інші країни. Росія та Китай не назвали точні суми внесків, які хочуть надати.

Фінансування спорудження нового об'єкту укриття для ЧАЕС значною мірою забезпечене, повідомляє інформагенція dpa. На конференції донорів у Лондоні під головуванням Німеччини у середу, 29 квітня, домовилися про надання 530 мільйонів євро. Утім, для спорудження потрібно близько 615 мільйонів євро. "Дуже імовірно", що інші країни-донори нададуть кошти, яких не вистачає, вже найближчим часом, заявив статс-секретар міністерства довкілля ФРН Йохен Фласбарт, який говорив від імені країн Великої сімки (G7). За його словами, Росія та Китай теж дали обіцянки надати кошти, однак не вказали конкретних сум.

"Отже, абсолютна більшість суми зібрана: 530,5 мільйона!", - написав Томенко. Народний депутат висловив сподівання, що найближчим часом остаточну суму дозбирають (близько 85 мільйонів) і саркофаг буде завершено до листопада 2017 року.Як повідомив у середу український парламентарій Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook, ЄБРР і країни Великої сімки нададуть загалом 515 мільйонів євро, а 15,555 мільйона надійдуть від інших країн. Зокрема, як уточнює інформагенція dpa, - від таких країн, як Данія, Австрія, Кувейт і Бразилія.

Нова споруда замінить крихкий саркофаг, зроблений з бетону, який спорудили ще після аварії у 1986 році. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть 350 мільйонів євро - більшу частину. Загалом 165 мільйонів євро нададуть Єврокомісія та Велика сімка.

22.04.2015 У Львові 14 чорнобильців отримали путівки на оздоровлення

Цього року 14 львів’ян-учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС (ІІ категорії) отримали путівки на санаторно-курортне оздоровлення у Східниці.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

У рамках плану заходів управління соціального захисту Львівської міської ради на 2015 рік було закуплено 14 таких путівок на оздоровлення. Їх вручили вчора під час зустрічі керівництва та працівників управління соціального захисту та керівництва і представників Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України».

«Цього року нам вдасться оздоровити 14 львів’ян з числа постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Категорію постраждалих обрано невипадково, адже учасники ліквідації ІІ категорії дуже рідко отримують путівки на оздоровлення з державного бюджету, оскільки вони не мають статусу першочергового забезпечення. Позачергово держава забезпечує путівками постраждалих першої категорії. Через постійний брак коштів інші категорії залишаються неоздоровлені. Тому міська влада частково нівелює диспропорцію з боку державної політики у сфері оздоровлення чорнобильців й водночас виражає підтримку людям, які боролись із смертельною радіацією», – зазначив начальник відділу соціальних програм управління соціального захисту ЛМР Олексій Неділя.

Цьогоріч управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову матеріальну допомогу 1617 львів’янам-чорнобильцям (по 250 грн).

11.03.2013 Кипы отписок, а ответа и справки нет! (Golos.ua)

Обращаюсь в "Голос Украины" потому, что уже доведена до отчаяния. Мой муж - Сердюченко Виктор Павлович, бывший кадровый офицер, начальник группы дешифровки отдельного разведывательного полка ВВС - командованием воинской части в 1986 и 1987 годах был командирован на ликвидацию последствий аварии на Чернобыльской АЭС. Возложенные на него обязанности во время реализации особого задания выполнял добросовестно (что подтверждается многочисленными грамотами и благодарностями). Сегодня он ликвидатор аварии на ЧАЭС 1-й категории, инвалид 2-й группы... 

cтаття повністю: www.golos.com.ua/Article.aspx?id=283082

11.03.2013 Саркофаг-2. На Чернобыльской АЭС подняли первый фрагмент нового укрытия (Украина Сегодня)

На Чернобыльской АЭС на объекте «Укрытие» выполнен первый подъем восточной часть арки весом 5300 тонн. Всего для восточной части арки будет выполнено три подъема, сообщается на сайте Государственного специализированного предприятия «Чернобыльская атомная электростанция».

cтаття повністю: http://www.ua-today.com/modules/myarticles/article_storyid_54313.html